Hei myllikäläinen,

Olen myllypurolainen kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu ja tarmolla mukana kunnallisvaaleissa. 

Olen kolmen aikuisen lapsen äiti ja mummu, ja asunut Myllypurossa yli neljäkymmentä vuotta. Näiden vuosien aikana lähiömme on muuttunut todella paljon, enkä turhaan kutsu Myllypuroa "stadin parhaimmaksi lähiöksi".

Alakiventien saastunut maaperä eli entisen kaatopaikan alue toi vuonna 1998 negatiivista julkisuutta Myllypurolle. Kaatopaikan tilalle rakennettu täyttömäki maisemoidaan lähivuosina viheralueeksi polkuineen, penkkeineen ja valaistuksineen.  

Negatiivista julkisuutta Myllypuro sai myös vanhasta ostaristaan, josta päivittäistavarakaupat katosivat ja olutkuppilat kukoistivat. Nyt Liikuntamyllyn viereen rakentuu vauhdilla Myllypuron uusi keskus, jossa sijaitsee uusi ostarimme asuintaloineen ja kivijalkakauppoineen, asukastalo Mylläri ja mediakirjasto, metroasema, jonka peruskorjausta kiirehdin aikoinaan kaupunginvaltuustossa sekä terveysasema. Metropolia ammattikorkeakoulun valmistuminen kruunaa Myllypuron keskuksen ja vieressä oleva kerrostaloalue tiivistyy kun talojen väliin rakennetaan asuntoja tuleville ammattikorkeakoulun opiskelijoille. 

Myllypuron vesitornin ja liikuntapuiston läheisyyteen on valmistunut tiivis ja kylämäinen Puu-Myllypuro, josta olemme nyt ylpeitä. Alueen rakentamista aikanaan vastustettiin voimakkaasti ja minua kutsuttiin 
metsäntuhoajaksi koska hyväksyin Puu-Myllypuron kaavan kaupunginvaltuustossa. metsäntuhoajaksi, koska hyväksyin Puu-Myllypuron kaavan kaupunginvaltuustossa. Seison edelleen Myllikää elävöittäneen ja uudistaneen päätöksen takana.  

Vanha omakotialue, Hallainvuoren rivi- ja omakotitalot, Myllärintanhuan pienkerrostalot sekä Karhunkaatajan alueen kaavoittaminen tuovat myös oman vivahteensa kerrostalovaltaiseen Myllypuroon, ja kohta valmistuvat Kehä I:n itäpuolella Voimalakorttelin ja Lallukantien asuintalot. Olen tehnyt aloitteen Kehä I;n ylittävästä kävely- ja pyöräilysillasta, joka yhdistäisi uuden alueen asukkaat luontevasti Myllypuroon. 

Olen hyväksynyt sekä varhaiskasvatuslautakunnassa että kaupunginvaltuustossa uuden päiväkoti Neulasen hankesuunnitelman, mikä tarkoittaa että tontille, missä nyt sijaitsee Neulasen päiväkoti ja koulun ala-aste, rakennetaan Suomen suurin päiväkoti, missä on tilat 289 lapselle. Päiväkoti on suunniteltu niin että eri-ikäisille lapsille on omat tilansa sekä sisällä että ulkona ja koululaiset siirtyvät Myllypuron peruskouluun. 

Myllypuro tarjoaa Helsingin monipuolisimpia liikuntamahdollisuuksia. Liikuntapalvelujamme käyttää jo reilusti yli 2 miljoonaa asiakasta vuositasolla. Teen vielä tällä valtuustokaudella aloitteen skeittipaikan rakentamisesta Myllypuron urheilupuistoon lähinnä myllypurolasia lapsia ja nuoria ajatellen. 

Paljon on saatu aikaan, paljon on kuitenkin vielä tekemistä, tehdään yhdessä Myllypurosta "stadin aktiivisin lähiö", jossa kaikista pidetään huolta ja jossa viihdytään asua vauvasta vaariin. Tähän minä pyydän sinulta tukea.

Vaaliterveisin, 
Terhi Mäki 

Vaaleissa minua voit äänestää numerolla 437